MONTÓ MICROCEMENT

Obiteljska tvrtka Montó Pinturas osnovana je 1961. u Španjolskoj. Proizvodili su tada boju kod kuće, ali ustrajni u svom poslu, korak po korak, razvili su se u jednu od vodećih tvrtki u sektoru proizvodnje boja i specijalnih premaza.

U svojem djelovanju, koje traje više od 6 desetljeća, proširili su se na međunarodno tržište i učvrstili svoju poziciju kao proizvođači boja najviše kvalitete, čime su MONTÓ postavili kao referentni brend u sektoru dekoracije i lidera na profesionalnom tržištu.

TEXO trgovina generalni je zastupnik brenda Montó Pinturas u Hrvatskoj, a u širokom asortimanu ističe se Montó MicroCement.

Mikrocement je inovativni premaz koji se sastoji od dvije osnovne komponente: praškastog mikrocementa i tekuće smole. Djeluje tako da mijenja temeljne gradivne elemente tradicionalnog cementa te ih razgrađuje na manje molekule koje cement čine čvršćim i lakšim. Zahvaljujući svojoj svestranosti i lakoći kombiniranja s većinom drugih materijala, postao je preferirani odabir mnogih kada je u pitanju uređenje domova.

Neke od prednosti mikrocementa su:

• može se nanositi na bilo koju površinu kao što su pločice, mramor, teraco, suhozid, beton, cement, gips - potpuna integracija s bilo kojim materijalom i teksturom. S obzirom na to da nema potrebe za uklanjanjem pločica, ušteda je na utrošenom vremenu i troškovima

• nudi estetske rezultate bez premca - mikrocement je bešavni monolitni premaz i upravo zbog toga sve više dizajnera i klijenata odabire upravo njega kao dizajnersko rješenje. Mikrocement omogućuje stvaranje jedinstvenih tekstura i nijansi - sve ovisi o vještini majstora

• materijal je koji je jednostavan za čišćenje u vlažnim okruženjima, dok je mogućnost pojave plijesni i rast gljivica sveden na minimum

• jedan je od najčvršćih i najtrajnijih dekorativnih materijala

• može se primjenjivati u zatvorenom i otvorenom prostoru, u vlažnim okruženjima te čak i na podove

• akrilna smola u smjesi čini mikrocement fleksibilnim čime se sprječava stvaranje pukotina, čak i pri promjeni temperature (u rasponu od -30°C do +60°C)

S Montó MicroCement sustavom brojne su mogućnosti za stvaranje jedinstvenih, modernih i kvalitetnih ploha i podloga. Montó MicroCement nudi različite boje, strukture i završne obrade kako bi prostoru dali osobnost koju želite.

Za one koji žele naučiti više o samom mikrocementu i njegovoj primjeni, u Texu organiziramo radionice i edukacije za majstore i arhitekte. Ukoliko ste zainteresirani za radionice/edukacije, javite se voditelju programa mikrocementa na mail gorang@texo.hr ili na broj 099 3325 270.